Čím kotvit sloupky na plot ?

  • suchý beton
  • zemní vrut
  • chemická kotva
  • fast 2k - montážní hmota

Suchý beton

léty ověřený beton je nejpoužívanější technologie v současné době. Plotové sloupky se betonují všude tam, kde je rostlý terén jako tráva, prostá hlína a místo je dobře dostupné. Pro plotový sloupek je nutné vyvrtat díru 15 - 20 cm, kde hloubka je alespoň 60 - 80 cm.  Betonová směs se vyrábí v pytlích 25 a 30 kg.

Spotřeba suché betonové směsi záleží na velikosti děr. Použijete-li zemní ruční vrták na sloupky 150 mm,  popřípadě motorový zemní vrták o průměru max do 15 cm a hloubky 80 cm bude pak spotřeba cca 1,5 pytle - betonová směs 25kg.  Na plot okolo rodinného domu cca 100 metrů počítejte tak 30 pytlů betonu = 750 kg.  

Zemní vruty 

zemní vrut, je vhodný pro stavbu plotu bez použití betonu. Prácnost použití záleží na podkladu do kterého je zemní vrut instalován. Po zatočení zemního vrutu získáte pevný bod pro plotové sloupky nebo sloupky brány a branky. Zemní vrut však nikdy nenahradí beton. Zabetonovaný plotový sloupek je vždy pevnější než kotvený do vrutu. Plotový sloupek kotvený do zemního vrutu se může časem pohnout. Istalace zemního vrutu se provádí ručně pomocí speciálního klíče.

Dodáváme tyto zemní vruty pro ploty : 

Fast 2k - hmota pro kotvení plotového sloupku bez betonu

Opište kontrolní text

(opište text z obrázku)

* - takto označené položky je nutné vyplnit